Krav Maga edzés nőknek

Krav Maga edzés nőknek2018-09-12T15:38:44+00:00

A rendszer technikái úgy lettek kifejlesztve, hogy azokat kortól, nemtől és testi adottságoktól függetlenül bárki hatékonyan alkalmazni tudja, így a Krav Maga nőknek is tökéletesen alkalmas önvédelmi rendszer. Épp ezért javaslom a hölgyeknek is, hogy bátran próbálják ki az edzéseimet.

Izraelben a katonai közelharc kiképzés alapja a Krav Maga, és minden állampolgár sorköteles, így a nőknek is kötelező két évig (a férfiak esetében három évig) sorkatonai szolgálatot teljesíteni, ezért elengedhetetlen volt egy olyan rendszer kialakítása, melyet a női nem tagjai is hasonló hatékonysággal tudnak alkalmazni mint a férfiak.

Nem tartok külön női edzést, hiszen ha úgy hozza az élet, hogy a valódi erőszakos szituációban is alkalmaznod kell az edzésen tanultakat, nagy valószínűséggel nem lesz lehetőséged, hogy megválaszd a támadó(kat). Sőt, a statisztikák szerint sokkal nagyobb az esélye annak, hogy ha agresszív szituációra kerül sor, akkor a másik fél egy nálad nagyobb és erősebb férfi lesz. Minél több féle emberrel edzel együtt, annál hatékonyabbá válhatsz a valós önvédelmi szituációkban is. Éppen ezért javaslom, hogy gyere el bátran a vegyes csoportunkba, ahová nem csak fiúk, hanem lányok is többen járnak.