Krav Maga edzés nőknek2019-01-09T19:14:39+02:00

A rendszer technikái úgy lettek kifejlesztve, hogy azokat kortól, nemtől és testi adottságoktól függetlenül bárki hatékonyan alkalmazni tudja. Ezért a Krav Maga nőknek számára is tökéletesen alkalmas önvédelmi rendszer. Így javaslom a hölgyeknek is, hogy bátran próbálják ki az edzéseimet.

Izraelben a katonai közelharc kiképzés alapja a Krav Maga. Az országban minden állampolgár sorköteles, így a nőknek is kötelező két évig (a férfiak esetében három évig) sorkatonai szolgálatot kell teljesíteni. Ezért elengedhetetlen volt egy olyan rendszer kialakítása, melyet a női nem tagjai is hasonló hatékonysággal tudnak alkalmazni mint a férfiak.

Nem tartok külön női edzést, hiszen ha úgy hozza az élet, hogy a valódi erőszakos szituációban is alkalmaznod kell az edzésen tanultakat, nagy valószínűséggel nem lesz lehetőséged, hogy megválaszd a támadó(kat). Sőt, a statisztikák szerint sokkal nagyobb az esélye annak, hogy ha agresszív szituációra kerül sor, akkor a másik fél egy nálad nagyobb és erősebb férfi lesz. Minél több féle emberrel edzel együtt, annál hatékonyabbá válhatsz a valós önvédelmi szituációkban is. Éppen ezért javaslom, hogy gyere el bátran a vegyes csoportunkba, ahová nem csak fiúk, hanem lányok is többen járnak.

Ha a fentiek felkeltették az érdeklődésed, várunk szeretettel egy próba edzésre! Ez semmilyen kötelezettséggel nem jár, mindössze arra kérünk, hogy ide kattintva jelentkezz be, hogy számítsunk érkezésedre!